Halvmarathon markerer jubilæum i Rudkøbing

Foto: Langelands Museum.
dato

På et-årsdagen for åbningen af Besøgscenter Langeland bliver der udlevering af startnumre til løberne som deltager i løbet “De 3 Broer Halvmaraton”. Det sker lørdag den 22. juni, hvor Rudkøbing kommer til at svømme over med løbe-entusiaster.

Åbningen af besøgscenteret i 2023 blev fejret med en imponerende udstilling af Bjørn Okholm Skaarups bronzefigurer. Besøgscenter Langeland markerer sit første jubilæum efter et succesfuldt år med spændende udstillinger og mere end 7.500 besøgende. 

"Besøgscenter Langeland har formået at kombinere kultur, historie og lokal information på en måde, der gavner både vores turisme og lokalsamfundet. Jeg ser frem til de mange kommende aktiviteter og udstillinger og til at byde endnu flere besøgende velkommen i det kommende år." udtaler den langelandske kulturchef, Jane Jegind. 

Hele 2024 kan besøgende opleve den fascinerende udstilling "Frosset i tid," som fokuserer på bevaring af arkæologiske fund, herunder træ og læder. 

Besøgscenter Langeland er ikke kun hjemsted for interessante udstillinger. Det rummer også VisitLangelands turistkontor og en museumsbutik. Turistkontoret tilbyder en bred vifte af brochurer, kort, og information om lokale begivenheder og oplevelser. ”Senest har vi med støtte fra Friluftsrådet udgivet to nye landsbyfoldere om Tranekær og Strynø, der nu supplerer de tidligere foldere om Lohals, Tullebølle, Spodsbjerg, Lindelse, Humble og Bagenkop,” fortæller en af besøgscenterets faste medarbejdere, Frauke Koch. 

Museumsbutikken tilbyder klassiske souvenirs, og fra juli vil det også være muligt at købe et kombineret kort og vendespil med motiver fra Langeland og Strynø, perfekt som minde om et besøg eller som gave. 

Besøgscenteret ligger i den historiske købmandsbygning, der tilhørte grundlæggeren af Langelands Museum, Jens Winther. Ejendommen er gennemrenoveret med støtte fra Realdania og fremstår nu som et moderne og indbydende center for både turister og lokale.

Kilde: Langelands Museum
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.