Videnskab og øl: Livestreamet foredrag fra Aarhus Universitet

dato

Oplev den spændende fusion af videnskab og ølbrygning, når Bio Langeland inviterer til et livestreamet foredrag fra Aarhus Universitet. Dyk ned i Carlsberg Laboratoriums banebrydende forskning og nyd smagsprøver på udvalgte øltyper.

Den 19. november 2024 kl. 18:45 åbner Bio Langeland dørene for et unikt foredrag, der livestreames direkte fra Aarhus Universitet. Her vil forskningsleder Birgitte Skadhauge og brygmester Erik Lund fra det anerkendte Carlsberg Laboratorium dele deres indsigt i den videnskab, der ligger bag produktionen af kvalitetsøl.

Fra gær til klimatolerante planter

Carlsberg Laboratorium har gennem årene gjort en række betydningsfulde videnskabelige opdagelser, herunder rendyrkningen af gær og udviklingen af pH-skalaen. Under foredraget vil der blive dykket ned i laboratoriets arbejde med forædling af byg og humle samt udviklingen af nye gærtyper, som kan revolutionere produktionen af alkoholfrit øl.

Banebrydende teknologi og historisk DNA

Derudover vil foredraget give indblik i den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer. Denne teknologi hjælper med at forbedre planters kvalitet og udbytte under varierende klimaforhold. Foredraget vil også berøre fundet af 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland, som giver ny viden om fortidens klima.

Smagsprøver og interaktiv session

Som en del af foredraget vil deltagerne få serveret smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som vil blive gennemgået under præsentationen. Efter foredraget vil der være en interaktiv session, hvor publikum kan stille spørgsmål via SMS og X.

Praktisk information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 18:45
Sted: Bio Langeland, Grønnegården 9, 5900 Rudkøbing
Entré: 30 kr. (grundet smagsprøver)
Læs mere og følg foredragenes nyhedsbrev på ofn.au.dk/abstract/158.



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut