Carlsberg Laboratorium er kendt for at være mere end blot et bryggeri. Gennem årene har laboratoriet bidraget betydeligt til naturvidenskaben med opdagelser som rendyrkningen af gær, udviklingen af pH-skalaen, og den klik-kemi, som Morten Meldal modtog Nobelprisen for i 2022.
Foredrag om ølproduktion og bæredygtighedUnder foredraget vil lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og brygmester Erik Lund, give indsigt i forædlingen af byg og humle samt bæredygtige dyrkningsmetoder. Du vil også høre om maltningens indvirkning på smagen af øl og udviklingen af nye gærtyper til alkoholfrit øl.
Klimatolerante fødevarer og fortidens planterForedraget vil også dække banebrydende teknologi inden for klimatolerante fødevarer. Hør om nye planteegenskaber, der kan forbedre kvalitet og udbytte under forskellige klimaforhold, samt opdagelsen af 2 millioner år gammelt DNA fra Nordgrønland, der kan give indsigt i fortidens planteklimatilpasninger.
Smagsprøver og streamingUnder foredraget vil der blive serveret smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som vil blive gennemgået én efter én. Foredraget streames live fra Aarhus Universitet som en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".
Praktisk information:
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Seniorbofællesskabet Bellevue 6-72, Bellevue 46, 5900 Rudkøbing
Entré: 30 kr
Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation
Følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier for bonusmateriale og kommende foredrag
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her